Back to school ! Back to normality ?

După aproape 3 luni de vacanta, cu multe zile „haotice” spun un mare „YEEEEES”, am intrat în normalitate !

Dar oare ce este normalitatea atunci când ești părinte a doi copii de scoală gimnaziala ?

Uitându-mă la ei, am realizat cat de mult au crescut și asa zisele „crize adolescentine” devin tot mai greu de administrat. Ce este de făcut ?

In încercarea mea de a ma dezvolta pe plan profesional și pentru a-mi largii orizonturile antreprenoriale, la începutul lunii septembrie am avut onoarea sa particip la Băile Herculane (va voi scrie într-un articol viitor despre aceasta experienta) la un seminar foarte interesant, un seminar de dezvoltare antreprenoriala marca John Maxwell, de unde m-am întors cu o schimbare de mentalitate, cu multe idei noi, idei care m-au ajutat sa concep copiilor mei un program, cu speranța ca asa voi putea sa le cresc motivația și sa pot tine „criza adolescentina” în frâu.

Programul este unul simplu care pana acum chiar da rezultatele sperate:

  • Nu ne culcam pana nu ne facem TO DO LIST-ul pentru ziua următoare, cu cat mai mult detalii posibile și seara bifam cate puncte din program le-am realizat și pe cele nerealizate încercam sa le discutam.
  • Nu se pleacă spre scoală pana nu ne lăsăm camera aranjata (pat făcut, hainele aranjate etc), pana nu ne facem igiena personala și pana nu luam micul dejun. Pentru mine, sunt foarte multe dimineți în care micul dejun este o adevărată provocare, însă de ceva vreme LITE ULTRA POUCH, shake-ul de proteina de soia (ciocolata sau vanilie) de la FOREVER mi-a făcut viata mai ușoară fiind un excelent substitut al unei mese care tine foamea la distanta pentru aproximativ 4 ore. Copii mei pur și simplu îl adora ! Se poate prepara cu 300 de ml de lapte sau apa, după preferințele fiecăruia.
httpstage.comenziforever.roimgsforever-lite-ultra-chocolate-03
Shake , cu gust de ciocolata sau vanilie
  • Crescând și fiind deja în clasele a-V-a și respectiv a-VII-a, programul afterschool nu ne mai este de folos asa ca am decis sa recurgem la meditații particulare. Responsabilitățile aferente scolii cresc și ele asa ca am decis sa le fac un buget lunar de 140 RON, cate 35 de RON pe săptămână. In cazul în care nu se respecta TO DO LIST-ul scădem cate 5 RON din buget, însă se pot acumula și puncte roșii pentru fapte bune, asa cum se pot acumula și puncte negre pentru note slabe, lipsa de respect și disciplina etc. La punctele roșii scădem un punct negru sau dacă nu sunt puncte negre primesc 5 RON iar la 3 puncte negre scădem din buget cate 5 RON.

Sincer, acest program simplu, pana în momentul de fata funcționează, copiii sunt receptivi și se simt într-o oarecare măsura mai responsabili și mai motivați.

Ca și părinti, este de datoria noastră sa le oferim toate condițiile pentru o copilărie frumoasa și în primul rand sa avem grija de sănătatea lor. Acum când toamna își face tot mai mult loc, trebuie sa le creștem imunitatea pentru a prevenii și evita răcelile. Eu le administrez zilnic vitamina C ( Forever Kids), Forever Bee Propolis sau Forever Bee Pollen si gel de aloe vera Forever Aloe Bits N’Peaches.

Va doresc din inima un an școlar cat mai prosper, cu cat mai puține momente grele de „criza adolescentina” și sa nu uitam ca sănătatea fizica cat și psihica e mai presus de orice.

Cu dragoste,

Calliope the mother 🙂

„Make it happen today and forever”

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s