Limitări ? Ignora-le !

Duminica după-masă, întinsă pe canapea cu șosetele trase pana aproape de genunchi și cu pătura pana în gat, navigând pe internet și luandu-mi doza de Social Media, am dat peste un clip foarte interesant cu un păianjen ce era limitat în a se deplasa deoarece o persoana ii desena bariere prin niște simple linii de pix pe o coala A4 goala. ( https://www.youtube.com/watch?v=DcPHP24zxOw ). Practic, el putea sa treacă peste acele linii de pix fără nici o problema însă frica nu ii permitea sa realizeze acest lucru pana la un moment dat când și-a dat seama ca acele simple linii de pix nu ii pot face nici un rău.

Aceeași limitare și gândire am avut-o și eu în trecut însă la recomandarea unei cunoștințe am început sa citesc cartea ce avea sa-mi schimbe gândirea și percepția eronata pe care o aveam, “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin S. Sharma .

calugarul care si-a vandut Ferrari-ul

Până sa ajung sa citesc aceasta carte, toate cărțile pe care le citeam nu prezentau niciun interes ba mai mult la majoritatea adormeam și chiar sforăiam încă de la pagina 3.

Citind aceasta capodopera motivațională, am simțit că viața mea trebuie să se schimbe în cel mai scurt timp posibil, că trebuie să-mi înlocuiesc rutina zilnică cu alte obiceiuri mai sănătoase și nu în ultimul rand să realizez că fără disciplină nu voi putea ajunge acolo unde mi-am propus, oricât noroc as avea. Genul acela de disciplină cu care am crescut făcând sport de performanta dar de care am cam dat-o uitată în ultimii ani.

La scurt timp după, de la o persoana foarte draga mie, un mentor al copilăriei mele, am primit o alta carte care o recomand pentru rezultatele ei fantastice, “Puterea extraordinara a subconștientului tău” de Joseph Murphy.

dd162e1294d14c5d9c296672e3ca30bb-7900014-400_400

“Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” m-a făcut să înțeleg că degeaba ai o asa zisa poziție socială (chiar, ce înseamnă cu adevărat…poziție sociala?!), putere financiara etc dacă nu știi să fii fericit și să oferi fericire celor de lângă tine, că degeaba îți oferi ție un confort material pentru care muncești multe ore pe zi, dacă acel confort e doar unul închipuit și în sinea noastră suntem goi de sentimente.
Definiția fericirii pentru mine e atunci când faci din lucrurile mărunte gânduri mari, genul de fericire ce am simțit-o eu weekend-ul trecut când împreună cu familia mea am scos bicicletele de la naftalina și am făcut o plimbare. Am fost copleșită de un sentiment puternic de fericire, de împlinire chiar dacă pare o chestie simpla și banala, însă pentru mine a fost o experienta super, comparabila cu un city-break.

Uneori, gândirea noastră este atât de limitată încât singuri ne cream acele bariere imaginare ce ne fac sa batem pasul pe loc, bariere care doar noi le putem îndepărta. Eu pentru o perioada îndelungată am crezut ca le știu pe toate când defapt nu știam mai nimic, naivitatea ma caracteriza și pentru asta a trebuit să trec printr-o grămadă de experiențe mai puțin plăcute. A trebuit sa pierd prieteni din copilărie cu care credeam ca voi pășii pe același drum până la sfârșitul vieții însă după ce mi-am schimbat gândirea, viața însăși m-a compensat cu alte persoane pe care ii pot numi cu adevărat prieteni (totul pana la proba contrarie, right ?).
Entuziasmul își face apariția atunci când reușim sa ne depășim limitele și este acel sentiment care ne provoacă emoțiile acelea puternice care prin vorbele și faptele noastre pozitive ne provoacă sa acționăm ca atare.
Este foarte importantă și credința în Dumnezeu, eu o consider absolut necesară pentru a reuși și a ajunge acolo unde ne-am propus.

Stau și ma întreb oare ce ar fi făcut oamenii de știință dacă se blocau la limitările astea, cum ar fi reușit ei să conceapă telescopul acel aparat atât de folositor care îi ajută să privească obiectele ce sunt la milioane de ani lumină față de pământ.
Cred că omul prin gândirea sa a dovedit de-a lungul timpului că nu are limite atunci când își dorește cu adevărat să iasă din zona de confort și mai degrabă întâmpină obstacole de moment care pot fi depășite doar prin voință.
Așadar procedeul este simplu: multe gânduri pozitive, un plan bine structurat,un scop până ce subconștientul îl preia și intra în acțiune cu acea forța suprema pentru a duce la îndeplinirea lor.

Așadar, haide să lăsăm gândurile negative la o parte pentru că aceste gânduri nu pot decât sa nască doar idei negative.

Asa cum a spus și Napoleon Hill: „Gândurile sunt singurul lucru care îl controlezi în totalitate nu renunța la acest lucru prea ușor prin niște argumente fără rost”

Știu, îmi puteți spune ca în teorie totul suna frumos și roz realitatea este alta și nu va voi contrazice, dar oare ce avem a pierde dacă încercăm ? Eu as zice ca nimic, însa avem multe de câștigat dacă reușim sa ajungem în acel punct, chiar dacă nu în totalitate.

Stay positive,

Calliope

„Make it happen today and forever”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s