Dreptul de a avea drepturi…

Si asa a trecut și septembrie, o luna excelentă de altfel cu multă muncă dar cu rezultate pe măsura muncii depuse. Chiar dacă volumul de muncă este într-o continua creștere atunci când faci ceea ce-ți place nu simți că muncești o zi, însa în timp oboseala se acumulează și se face simțită. Timp pentru TV nu prea am dar ocazional încerc sa ma pun la curent cu noutățile din țara noastră și nu numai. Cel mai discutat subiect atât la televizor cat și pe social media este deja vestitul referendum despre asa zisa „familia tradițională”.

Este perfect normal și sănătos ca fiecare sa aibă o părere și un punct de vedere propriu, fie el pro sau contra. Dar oare chiar asta este problema adevărată a tarii noastre ?

In urma cu aproximativ 3 săptămâni a început școala care arata deplorabil și ca părinte, mi se pare cel puțin jalnic ca noi, părinții, sa fim nevoiți sa scoatem bani din buzunarul propriu pentru reparații de infrastructura a scolii.

Si totuși ce înseamnă familia tradițională ? E familie tradițională atunci când bărbații își schimba soțiile cu altele mai tinere sau pur și simplu le înșală ca vor diversificare ?

Ce rost mai are familia tradițională atunci când femeia muncește mai mult ca bărbatul sau chiar, în unele cazuri, sa întrețină ea singura familia ? La copiii care cresc trăind violenta domestica pe propria spinare sau la acei copii care au experienta unui tata alcoolic care de fiecare data când se afla sub influenta alcoolului face scandal, ne gândim ? Acei copii cresc mai bine decât un copil crescut de un cuplu format din doua persoane de același sex?

Am auzit zilele acestea și întrebarea: ” Ce o sa zică copiii dacă vad un cuplu gay ținându-se de mana?” Pe bune ? Apropo, voi cate cupluri gay ați vazut ținându-se de mana pe strada ? Ca eu deocamdată nu am vazut niciunul.

Orice om care muncește și își plătește taxele la stat ca orice cetățean are aceleași drepturi. Cine suntem noi să judecăm orientările sexuale a fiecărei persoane? Oare voi, cei care judecați asa aspru acest fenomen, cum ați reacționa dacă ați avea un copil cu această orientare sexuală ? Ce ați face? L-ați scoate în stradă sau l-ați lăsa la orfelinat?

Daca se adeverește ce se aude, faptul ca organizarea acestui referendum va ajunge la aproximativ 100 de milioane de lei (+/-), va puteți imagina cate scoli sau spitale se puteau renova sau chiar construi de banii ăștia ? Câți copii de pe la orfelinate (lăsați acolo de membrii familiilor tradiționale) ar fi putut fi ajutați ?

Aceste cupluri trebuie sa aibă dreptul sa adopte copii, pe acei copii lăsați prin orfelinate, nicidecum copii noștri/voștri asa cum eronat și propagandistic vedem pe tot felul de afișe în aceste zile. Nu cred ca exista posibilitatea ca acei copii sa aibă parte de o viata mai grea și mai trista lângă o familie, fie ea formata din doi bărbați decât au parte la orfelinate.

Eu zic sa avem mai multă îngăduință și încetăm să mai aruncăm cu pietre în acești oameni, mai bine să ne vedem de treaba noastră și de…dormitorul nostru.

Cea mai trista parte din toată povestea asta este ca statul a reușit ce și-a propus de la bun început; sa creeze din nimic un subiect ce se dezbate peste tot (TV, social media, pe strada etc) ca populația sa „uite” de ei ca sa își pot continua activitățile acelea ce au adus tara noastră (împreună cu Bulgaria) numărul unu la corupție.

Oare după ce acest referendum va fi istorie, ce subiect de discuție națională vor mai inventa ?

Oameni buni, și după 7 octombrie aceleași probleme uriașe va avea tara și societatea noastră, chiar dacă homosexualii vor avea sau nu dreptul la adopție, asa ca fapt divers.

equality When all people have the same rights

P.S. Octombrie, please be kind and productive as your younger sister, septembrie 🙂

Cu respect și drepturi egale pentru toată lumea,

Calliope

„Make it happen today and forever”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s