DFR, cheia succesului. Disciplina (D), focalizare (F), rabdare (R)

Mornin’ my goddesses,

Întrebare: Atunci când în viata noastră se produce o schimbare majora sunt reflexele (reacțiile) importante ?

Răspuns: Da și iarăși da ! Pentru a menține un echilibru într-o lume atât de agitata sunt importante reflexele și pentru a face fata schimbărilor trebuie sa răspundem cu strategii bune și agile.
Inevitabil rezultatele vor lăsa de dorit dacă nu ne schimbam și evitam sa încercăm lucruri noi. Când am realizat că viața mea s-a schimbat 180 de grade, ca să reușesc sa ma adaptez a trebuit să-mi restructurez toate obiceiurile.

Cele trei caracteristici care m-au ajutat sa ma adaptez rapid la schimbare au fost DISCIPLINA, FOCALIZAREA și RĂBDAREA .

Pentru a reuși și a avea succes pe termen lung oricât de norocos ai fi, fără disciplina șansele de reușită sunt minime. În copilărie mi-a fost setată mental disciplina pentru a face performanta cu 3-4 ore de scoală și 6-8 ore de antrenamente pe zi și probabil acesta a fost și motivul pentru care mi-a fost destul de greu să mă reconectez ca adult cu acele momente din copilărie, deoarece multe obiceiuri mai puțin sănătoase și-au făcut loc în viața mea pe care a trebuit sa le elimin.

Robin Sharma în bestseller-ul “Atinge măiestria în Leadership“ ne scrie despre cum confortul nostru este de multe ori imaginar. Julian, personajul din rolul principal al cărții spunea ca dacă pui o broasca în apa fiarta ea va avea reflexul de a sari din oala, însă dacă o lăsam în apa la temperatura camerei sa se relaxeze și mai apoi creștem temperatura oalei gradat pana când apa devine din ce în ce mai fierbinte, chiar dacă ea pare ca se simte bine,când te aștepți mai puțin ea moare prin supraîncălzire.

Cam în situația asta eram și eu înainte, așteptam momentele de criza ca sa am reflexe, însă mi-am dat seama ca trebuie sa ma disciplinez pentru a reuși.

După DISCIPLINA vine FOCALIZAREA, caracteristica care m-a ajutat sa ma concentrez exact pe lucrurile importante și cele care contează cu adevărat. Confucius a subliniat aceasta idee spunând ”cine aleargă după doi iepuri deodată nu prinde niciunul”, nimic mai adevărat, asa ca îmi pregătesc programul săptămânal și zilnic menționând exact lucrurile importante ce trebuie făcute și sa ma focusez pe acelea.
Apoi după FOCALIZARE urmează RĂBDAREA, intradevar sentimentul cel mai greu încercat, deoarece toți ne dorim ca totul (succesul) sa se întâmple peste noapte și asta face ca așteptarea sa fie tot mai grea. Succesul va veni repetând zilnic, nu dacă facem doar din când în când câte ceva.

Definirea telului este cruciala. Exemplu femeilor care își doresc sa slăbească este important ca scopul lor sa fie bine definit și motivația lor sa fie ca la terminarea perioadei sa arate bine într-o anumită rochie sau ținuta. La fel și dacă îți doresti sa strângi bani, scopul strângerii trebuie bine definit, de exemplu acela de ați cumpăra o casa, o mașină, o vacanta etc.

Majoritatea oamenilor renunța la disciplina din comoditate, datorită altor activități precum social media. Prima mea provocare a fost limitarea timpului acordat Facebook-ului și Instagram-ului. Dat fiind ca folosesc social media ca și un tool de lucru, am încercat ca fiecare utilizare a sa sa aibă o relevanta cu jobul. Așa ca fac tot posibilul sa fac activitățile prioritare mai întâi, astfel încât sa am timp pentru familie, pentru mine și ritualurile mele zilnice, pentru dezvoltarea mea personală și nu în ultimul rand pentru prieteni.

images

Începutul este mai dificil și e important sa avem răbdare cu noi înșine în timpul acestei tranziții.

Dragile mele, astea fiind zise, haideți sa trăim un prezent frumos și de succes în timp ce construim un viitor care ne va permite sa strălucim!

Închei pe aceeași nota cu Robin Sharma, cu un citat foarte înțelept din același bestseller  “Atinge măiestria în Leadership“ care pe mine m-a convins ca viața trebuie exploatata, nu sa o trăim într-un confort închipuit, vorba unei prietene foarte dragi mie.

“Atunci când te-ai născut, lumea râdea în timp ce tu plângeai. Menirea ta este sa îți trăiești viața astfel încât atunci când vei muri, lumea sa plângă în timp ce tu vei râde. Doar atunci vei putea spune ca ai contribuit cu ceva,așa cum trebuia s-o faci.”

O toamna excelenta,

Calliope

„Make it happen today and forever”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s